Integritets, återbetalnings- och returpolicy

Köpvillkor

Telleby webbutik ägs och drivs av Stiftelsen Telleby verkstäder, Org.nr 815600-2647
Snickarvägen 16, 153 35 JÄRNA
Tel: 072-711 55 82

Allmänt

Telleby säljer varor via internet till privatpersoner och företag/organisationer i Sverige. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år.

Vid köp bekräftar vi din beställning med en orderbekräftelse. Den skickas när beställning mottagits av oss.

Om leveranstid ändras meddelar vi dig snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Vi har ägande och återtaganderätt till produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits.
Dessa villkor gäller alla kunder som lägger en order hos telleby.com. Köparen är skyldig att ta del av villkoren innan köp. Vid beställning accepterar köparen dessa Almänna villkor. Telleby förbehåller sig rätten att ändra våra Allmänna villkor.

Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att rätta eller annullera felaktiga ordrar.

Betalning

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En fördel med Klarna Checkout är att de skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

När du lägger en beställning i butiken med Klarna Checkout som den valda betalningsmetoden skickas information om din beställning (namn, pris, mängd, SKU) till Klarna. När köpet är genomfört skickar Klarna leverans- och fakturaadress tillbaka till butiken. Dessa data, samt ett unikt ID för köpet sparas sedan som leverans- och fakturadata i ordern i webbutiken.

Telleby ansvarar ej för eventuella valutaförändringar eller valutakurser.

Öppet köp och reklamation

Vi följer lagen om distansavtal. Du har 14 dagars ångerrätt efter att du tagit emot din vara. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt står du för returfrakten. Vi vill att ni skickar med etiketten i så bra skick ni kan. Om du upptäcker ett produktionsfel kan varan reklameras mot giltigt kvitto eller betalningsunderlag. Du som kund ansvarar för att packa upp och kontrollera att produkterna i ditt paket är felfria inom 7 dagar från att du har mottagit dem. Produkt som skadats till följ av slitage anses inte vara felaktig. Vid godkända reklamationer står Telleby för alla extra kostnader.

Vid utnyttjande av ångerrätt, öppet köp eller reklamation ber vi dig att alltid kontakta vår kundtjänst innan du skickar tillbaka varan till oss, toys@telleby.com

Telleby följer komsumentköplagen vid reklamationer, se http://www.konsumentverket.se.

Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

Personuppgifter och Force Majure

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Informationen du lämnar om dig själv används av Telleby och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

Force Majure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Fraktkostnad

  • Leverans med DHL: Frakten varierar beroende på vikt och antal produkter. Slutgiltig frakt visas i kassan.
  • Hämta: Ingen fraktkostnad (Gratis) om du hämtar ditt paket direkt under kontorstid hos Telleby verkstäder.

Leveranstid

1-4 arbetsdagar (skickar dagen efter du beställt och oftast levereras paketet dagen efter).

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (frakt, returfrakt och expeditionskostnad). Därför tar vi ut en avgift om 150 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan. Har ditt paket returnerats till oss kan du kontakta oss för ny leverans.

0

Varukorg

The Cart is Empty
No Product in the Cart!